Närings- och energiberäkning per portion: Energi: 487 kcal (2040 kJ) Proteiner: 40 gram Fett: 8 gram Kolhydrater 55 gram
Ingredienser
280 g sej
300 g savoykål
300 g spetskål
360 g potatis
1 gul lök [120 g]
240 g knippmorot
1 klyfta vitlök
Vinegrette
20 g vinäger
0,75 msk senap
1 msk olivolja
2 msk vatten
Gör så här
Koka potatisen.
Sätt varmluftsugnen på 120 grader eller 150 grader för vanlig ugn. Salta Sejen och sätt in i ugnen.
Strimla Savoykål och lök samt vitlöken. Skala och koka morötterna i lättsaltat vatten till "al dente", skölj i kallt vatten. Sautere savojkålen och spetskålen med lök och vitlök till de blir mjuka men inte får färg. Skär samtidigt ner morötterna i mindre bitar och tillsätt dem i kålsalladen.
Blanda vinegretten och smaka av med salt och peppar.
Ta ut fisken och känn med potatissticka om den färdig. Lägg upp och arrangera på tallriken och servera.