Sej med ljummen kålsallad samt senapsvinegrett

Foto: E-LIFE
Sej med ljummen kålsallad samt senapsvinegrett
11 ingredienser
Nyttig fisk som passar bra till vardags.
Närings- och energiberäkning per portion:
Energi: 487 kcal (2040 kJ)
Proteiner: 40 gram
Fett: 8 gram
Kolhydrater 55 gram
Ingredienser
- 280 g sej
- 300 g savoykål
- 300 g spetskål
- 360 g potatis
- 1 gul lök [120 g]
- 240 g knippmorot
- 1 klyfta vitlök
Vinegrette
- 20 g vinäger
- 0,75 msk senap
- 1 msk olivolja
- 2 msk vatten
Gör så här
- Koka potatisen.
- Sätt varmluftsugnen på 120 grader eller 150 grader för vanlig ugn. Salta Sejen och sätt in i ugnen.
- Strimla Savoykål och lök samt vitlöken. Skala och koka morötterna i lättsaltat vatten till "al dente", skölj i kallt vatten. Sautere savojkålen och spetskålen med lök och vitlök till de blir mjuka men inte får färg. Skär samtidigt ner morötterna i mindre bitar och tillsätt dem i kålsalladen.
- Blanda vinegretten och smaka av med salt och peppar.
- Ta ut fisken och känn med potatissticka om den färdig. Lägg upp och arrangera på tallriken och servera.