Paj med köttfärsröra

76 röster
4

En mättande paj som brukar uppskattas av alla familjemedlemmar. Den som är tveksam till selleri kan förstås utesluta den och istället ta lite mer paprika.

Visa mer
4

Du behöver

pajdeg

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl flytande matfett (50 g)
  • 1 dl mjölk

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 250 g nötfärs
  • 2 msk färsk timjan (eller 2 tsk torkad)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 röd paprika
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ost, riven, (17 % fett)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök och köttfärs.
  3. Tillsätt kryddor, tomatpuré och vatten och låt puttra ihop i ca 10 minuter.
  4. Skär sellerin i tunna skivor och paprikan i tärningar och blanda i.
  5. Smaka av kryddningen och lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost och häll över. Grädda i ca 30 minuter.
11 mars 2009

Laddar fler recept...