Marulkspytt med chévresmör och sparris

Marulkspytt
Foto: TV4

Marulkspytt med chévresmör och sparris

Av: Anders Öfvergård

Från: Sveriges mästerkock VIP

13 ingredienser

1 h 15 m

Grönsakspytt med bland annat svamp, aubergine och chèvreost toppad med stekt marulk.

Ingredienser

portioner
  • 150 g marulk
  • 50 g aubergine
  • 50 g zucchini
  • 50 g potatis
  • 1 rödlök (medelstor)
  • olja (till stekning)
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g chèvreost
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör
  • gräslök
  • 30 g karljohansvamp
  • 8 gröna sparrisar

Gör så här

  1. Tärna grönsaker och rotfrukter i 2 cm kuber.
  2. Koka potatisen i 10 minuter.
  3. Salta grönsakerna så att det drar ur vattnet.
  4. Tärna marulksfilén i 4 cm bitar.
  5. Stek potatisen i olja, vitlök och smör i ca 5 minuter. Stek sedan grönsakerna.
  6. Stek marulken så att den får yta och tillaga sedan i ugnen på 75 grader, fiskens innetemperatur ska gå upp till 48 grader.
  7. Skala chèvreosten och smula ner i grädden i en stekpanna, sila sen bort gryn och låt svalna.
  8. Blanda osten i smöret och hacka ner gräslöken. Lägg sedan i frysen så att det blir lite hårdare.
  9. Stek sparrisen tills den får fin yta.
  10. Servera rot- och grönsakspytten i botten, lägg marulken ovanpå, toppa med sparris och klicka på smöret.