Kall cucumissoppa och pilgrimsmussla

Foto: TV4
Kall cucumissoppa och pilgrimsmussla
24 ingredienser
30 min
Kall gurksoppa som serveras med en halstrad pilgrimsmussla på våffelhjärta.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Soppa
- 1 gurka, skalad och delad i mindre bitar
- 2 msk gräslök, finhackad (eller sticklök)
- 1,5 dl yoghurt
- 1 dl crème fraîche
- 2 tsk grönsaksfond
- 2 msk persilja
- 2 msk citron, saft
- 0,5 krm svartpeppar
- 1 krm salt
Våfflor
- 50 g smör, smält
- 2 ägg
- 2 krm salt
- 2 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl gräslök, finhackad
- 2 dl Västerbottensost, riven
Pilgrimsmusslor med tillbehör
- 4 pilgrimsmusslor
- 1 msk smör
- 0,5 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
- 4 msk löjrom
- 1 rödlök, finhackad
- 8 msk crème fraîche
Gör så här
Soppa
- Skölj och skala gurkan. Skär i mindre bitar, mixa alla ingredienser till en slät soppa. Ställ soppan i kylen och servera soppan kall.
Våfflor
- Smält smöret, vispa ägg och mjölk. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner gräslök och osten och grädda våfflorna strax innan servering.
Pilgrimsmusslor med tillbehör
- Stek pilgrimsmusslorna i smöret. Salta och peppra. Lägg den stekta pilgrimsmusslan på ett våffelhjärta och servera med löjrom, rödlök och crème fraiche.