Rosta alla kryddor i en torr stekpanna. Blanda lammfärsen med kryddorna, riven lök, vitlök och salt till en smet. Forma fyra biffar av smeten.
Grilla biffarna ca 5 minuter per sida över direkt glödvärme.
Harrisaaioli
Skölj och riv citronens yttersta gula skal, zesten. Skala och pressa vitlöksklyftorna.
Rör äggulorna med citronsaften och vitlöken. Tillsätt oljan - först droppvis och sedan i en fin stråle under oavbruten vispning tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och rör ner harissa och citronzesten.
Sötpotatispommes
Sätt ugnen på 200 grader.
Skrubba eller skala sötpotatis och skär i stavar. Blanda med olja, cayennepeppar och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 30 minuter.
Tillbehör
Dela och grilla bröden. Montera hamburgare av bröd, biffar, zucchini, fetaost, harrisaaioli, rödlök och mynta och servera med sötpotatispommes och citronklyftor.