Marockanska lammfärsburgare med harrisaaioli

5 röster
40 m
4

Härliga och smakrika burgare på lammfärs med harrisaaioli och sötpotatispommes. Riktigt enkelt att laga och perfekt när grillen kommer fram i solen!

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Burgare

  • 500 g lammfärs (eller 4 halloumiburgare)
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1 gul lök, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk salt

Harrisaaioli

  • 0,5 citron, skalet
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 äggulor
  • 1 msk citron, saft
  • 2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 tsk harissa

Sötpotatispommes

  • 500 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • salt

Tillbehör

  • 4 batbout (eller hamburgerbröd)
  • 4 zucchini, grillad
  • 75 g fetaost
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 kruka mynta
  • citron, i klyftor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Burgare
    Rosta alla kryddor i en torr stekpanna. Blanda lammfärsen med kryddorna, riven lök, vitlök och salt till en smet. Forma fyra biffar av smeten.
  2. Grilla biffarna ca 5 minuter per sida över direkt glödvärme.
  3. Harrisaaioli
    Skölj och riv citronens yttersta gula skal, zesten. Skala och pressa vitlöksklyftorna.

  4. Rör äggulorna med citronsaften och vitlöken. Tillsätt oljan - först droppvis och sedan i en fin stråle under oavbruten vispning tills såsen tjocknat.
Smaka av med salt och rör ner harissa och citronzesten.
  5. Sötpotatispommes
    Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skrubba eller skala sötpotatis och skär i stavar. Blanda med olja, cayennepeppar och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  7. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 30 minuter.
  8. Tillbehör
    Dela och grilla bröden. Montera hamburgare av bröd, biffar, zucchini, fetaost, harrisaaioli, rödlök och mynta och servera med sötpotatispommes och citronklyftor.
24 mars 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...