Marockansk morotssallad med varmrökt lax
Marockansk morotssallad med varmrökt lax
10 ingredienser
30 m
Att rosta hela morötter i ugn är ett smart knep för att fram deras sötma och fulla smak. Efter rostning blandas de i en marinad med marockanska kryddor och serveras till varmrökt lax.
Ingredienser
- 400 g varmrökt lax
- 500 g morot, sköljda och skrubbade
- 3 klyftor vitlök
- 1 knippe färsk koriander
- 1 citron, klyftor och 1 msk saft
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 msk harissa
- 2 msk olivolja
- grovt salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg ett lager av grovt salt i botten av en ugnsform. Lägg på morötterna och rosta i ugnen i 20-30 minuter, beroende på storlek.
- Finhacka vitlöken. Blanda med citronjuice, spiskummin och harissa i en stor skål.
- Skär klyftor av citronen till servering.
- Ta ut morötterna ur ugnen skär i mindre bitar. Blanda morötterna med kryddorna i skålen.
- Hacka koriander och blanda runt med olivoljan.
- Servera morötterna med brutna bitar av varmrökt lax och koriander.