115 g sötmandel, skållade, skalade, rostade och grovhackade
salt
svartpeppar
Servering
florsocker
mynta
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp olja eller smör i en djup stekpanna och fräs det tärnade kycklingköttet.
Tillsätt den hackade löken och stek tills löken är mjuk och glansig, tillsätt kryddorna.
Häll 2–3 dl vatten och lägg på locket. Låt sjuda på låg värme tills köttet är mört. Rör om då och då.
Stäng av spisen och flytta panna från värmen. Låt kycklingen svalna och dela den sedan till strimlor med två gafflar och blanda ihop med såsen i formen.
Tillsätt koriander och persilja och koka ihop tills den är tjock och krämig.
Vispa upp äggen och blanda ner dem i kycklingröran på låg värme. Låt svalna.
Förvara filodegsarken i en lätt fuktad handduk under tiden du gör pajerna, annars torkar de fort och blir spröda.
Se till att ha lite smält smör och en pensel till hands.
Smörj en form som är cirka 32 centimeter i diameter och 5 centimeter djup. Lägg ett ark filodeg i botten av formen, lägg sedan ett ark snett ut mot kanten så att en tredjedel av deras längd hänger över formens kant. Pensla med smält smör. Gör likadant 3–4 gånger tills hela formen är täckt. Pensla ytterligare en gång med smör.
Lägg kycklingröran i formen och toppa med mandlarna. Vik arken som hänger utanför kanten upp över toppen. Täck pajen med ytterligare ett ark filodeg och pensla med smör. Lyfta upp kanten på pajen försiktigt och vik in plattorna under pajen, upprepa proceduren runt om.
Baka i ugnen på 200 grader i ca 10–15 minuter tills den har fin färg. Pudra pajen med florsocker och kanel innan servering.