Stekta kycklingbröst med örter
Stekta kycklingbröst med örter
26 ingredienser
Stekta kycklingbröst med örter och bacon, pommes Boulangére och en fänkålssallad.
Ingredienser
Kycklingbröst
- 4 kycklingbröst
- 16 skivor bacon
- rikligt med färska örter, basilika, persilja, salvia
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
- neutral olja, till stekning
Pommes Boulangère
- 800 g fast potatis, skalad och tunt skivad
- 3 gula lökar, skalade och tunt skivad
- 4 klyftor vitlök, skalade och tunt skivade
- 2 dl vitt vin
- 1 dl kycklingbuljong
- några kvistar timjan, hackad
- 2 msk smör
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Fänkålssallad
- 1 fänkål
- 1 morot
- 1 rödlök
- 1 bit gurka
- 1 msk kapris i lag
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk citron, färskpressad
- 3 msk olivolja
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 1 kruka färsk bladpersilja, plockad
Gör så här
Kycklingbröst
- Lägg ut baconskivorna omlott 4 och 4.
- Krydda kycklingbrösten med lite salt och svartpeppar.
- Plocka örterna och lägg på baconet.
- Lägg på kycklingbrösten och lägg på ytterligare örter på.
- Linda baconet runt kycklingen.
- Stek på medelhög värma med skarvsidan ner i pannan några minuter till de fått fin färg.
- Stek klart i ugn med potatisen några minuter till kycklingen är klar. Ca 15 minuter.
- Låt vila 10 minuter.
- Skär upp och servera till potatisen och fänkålssalladen.
Pommes Boulangère
- Lägg samtliga ingredienser i en ugnsfast form och blanda.
- Grädda i ugn på 160 grader ca 1,5 timme, tills den fått fin färg och är helt mjuk.
Fänkålssallad
- Hyvla samtliga grönsaker så tunt som möjligt med mandolin.
- Blanda ihop senap, kapris och citronsaft.
- Vispa i olivolja i en jämn stråle.
- Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner alla grönsaker och persilja.
- Servera till kycklingen och potatisen.