Tonfisk marinerad i olivolja och citron

0 röster
4
Tonfisk marinerad i olivolja och citron
Foto: Ingvar Eriksson

Tunt skuren färsk tonfisk att servera som tapas. Receptet kommer från boken Mina favoriter från Barcelona.

Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.

Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g färsk tonfisk, skuren i tunna skivor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citron, pressad
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Lägg tonfisken på tallrik.
  2. Blanda olivolja och citronsaft och ringla över fisken.
  3. Krydda med salt och peppar och avsluta med gräslök.
6 maj 2011