Kalvlever med kapris, äpplen och sky
Kalvlever med kapris, äpplen och sky
13 ingredienser
20 min
Kalvlever med fin brytning av kapris, äpplen och sky.
Stek inte kalvlevern för länge, då blir den hård och torr.
Ingredienser
- 4 skivor kalvlever (à ca 150 g)
- 1 gul lök
- 1 äpple
- 4 tsk kapris
- 2 msk sherryvinäger
- 1 knippe persilja
- 1 dl brödkrutonger
- 1 köttbuljongtärning
- 0,5 l vatten
- 4 msk olja
- 2 msk smör
- salt
- peppar
Gör så här
- Lägg ner buljongtärningen i vattnet och låt sjuda ihop.
- Tillsätt vinägern och en klick smör. Håll varmt.
- Krydda leverskivorna runtom med salt och peppar och stek gyllene på båda sidorna, den ska vara lite lätt rosa inuti. Ta upp och håll varmt.
- Tärna under tiden lök och äpple i halvcentimeter stora bitar.
- Bryn löken och tillsätt därefter äpplet. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka persiljan fint och tillsätt den, kaprisen och krutongerna.
- Fördela leverskivorna på tallrikar, lägg över lökhacket och skeda över lite av buljongen.