Mustig tomatsoppa med bönor och chili

Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Mustig tomatsoppa med bönor och chili

52

4 steg att laga

16 ingredienser

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp krossade tomater
  • 100 g svarta bönor, kokta
  • 100 g vita bönor, kokta
  • 1 gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 dm purjolök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 dl persilja
  • matolja, till stekning
  • bakeoff-bröd
  • olja, på brödet
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär lök och purjo i grova bitar. Hacka chilin och vitlöken grovt. Sautera grönsakerna lätt i olja. Tillsätt hönsbuljongtärningen och vatten + krossade tomater.
  2. Koka under lock i 20-25 minuter. Finhacka persiljan. Smaka av med salt, peppar och spiskummin och vänd ner bönorna och persiljan. Låt alltihop bli varmt, men koka inte igen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skiva brödet och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i ca 10 minuter eller tills brödet fått fin färg.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer