Lammfärsgryta med bönor, oliver och tomat

Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Lammfärsgryta med bönor, oliver och tomat

19

15 ingredienser

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök, delad och skivad
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 2 röda paprikor, skuren i bitar
  • 4 msk olivolja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 msk Birgittas chilisås eller vanlig
  • 2 dl blandade, kokta bönor
  • 1 dl svarta oliver med kärna
  • 1 kruka persilja, hackad
  • rikligt med färska tomater, nedskurna
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bryn färsen i olivolja tills den fått färg och är genomstekt. Lägg i lök, vitlök, chili och paprika och bryn ytterligare någon minut. Lägg i bujongtärning, vatten och chilisås och låt koka 30 minuter. Lägg i bönor, oliver, tomater och persilja och smaka av med salt och peppar. Servera.