Markus gazpacho

Markus gazpacho
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Markus gazpacho

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 gurka, skalad
  • 6-8 plommontomater
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 0,25 silverlök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • olivolja
  • sherryvinäger
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • brödkrutonger

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i mindre bitar.
  2. Krydda dem med salt, socker, peppar, olja och vinäger. Låt stå helst några timmar.
  3. Mixa sedan allt slätt. Sila genom en finmaskig sil.
  4. Smaka av och se om du behöver tillsätta något mer.
  5. Servera soppan iskall med finskurna grönsaker som topping.