Vattenmelon med fårost och serranoskinka
Vattenmelon med fårost och serranoskinka
6 ingredienser
10 min
Kombinationen av vattenmelon och spansk skinka utgör en perfekt lunch på sommaren. Receptet är hämtat ur boken Mina favoriter från Barcelona.
Söt frukt, serranoskinkan som är söt och salt på samma gång och så den salta osten, tillsammans är det oslagbart. Varma, lata dagar när tanken på kökstjänst tröttar, kan jag knappast tänka mig en bättre lunch. /Markus Aujalay
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 bit vattenmelon, skalad och skuren i stora bitar
- 10 skivor serranoskinka
- 100 g fårost, smulad
- olivolja
- svartpeppar (efter smak)
- mejram, en kvist
Gör så här
- Lägg melonbitarna på ett fat tillsammans med skinka.
- Strö osten över.
- Ringla över lite olivolja och peppra.
- Toppa med mejram.