Vattenmelon med fårost och serranoskinka

Vattenmelon med fårost och serranoskinka
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Vattenmelon med fårost och serranoskinka

10

6 ingredienser

10 min

Kombinationen av vattenmelon och spansk skinka utgör en perfekt lunch på sommaren. Receptet är hämtat ur boken Mina favoriter från Barcelona.

Söt frukt, serranoskinkan som är söt och salt på samma gång och så den salta osten, tillsammans är det oslagbart. Varma, lata dagar när tanken på kökstjänst tröttar, kan jag knappast tänka mig en bättre lunch. /Markus Aujalay

Se fler recept från

Mina favoriter från Barcelona

Ingredienser

portioner4
  • 1 bit vattenmelon, skalad och skuren i stora bitar
  • 10 skivor serranoskinka
  • 100 g fårost, smulad
  • olivolja
  • svartpeppar (efter smak)
  • mejram, en kvist

Gör så här

  1. Lägg melonbitarna på ett fat tillsammans med skinka.
  2. Strö osten över.
  3. Ringla över lite olivolja och peppra.
  4. Toppa med mejram.