Marinerade kycklingspett med fräst kålsallad

Zeta Marinerade kycklingspett med fräst kålsallad
Foto: Zeta

Marinerade kycklingspett med fräst kålsallad

18 ingredienser

1 h 30 min

Marinerade kycklingspett tillsammans med en ljuvlig kålsallad. Grönkål och vitkål som steks tillsammans med klassiska italienska smaker som rosmarin, kapris, citron och sardeller.

Ingredienser

portioner

Kycklingspett

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 tsk svartpeppar

Kålsallad

  • 500 g vitkål
  • 500 g grönkål
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 tsk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
  • 4 msk Zeta kapris medelstora
  • 1 citron, rivet skal och 2 msk saft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Vänd ihop kyckling och marinad, låt stå kallt i en timme.
  2. Trä upp bitarna på spett.
  3. Strimla vitkål och repa grönkålen, ta bort den grova mittnerven.
  4. Fräs kålsorter tillsammans med vitlök, chili och rosmarin i olivoljan till den blir mjuk, salta och peppra.
  5. Rör i sardellkräm och kapris och fräs ytterligare någon minut. Smaksätt med citronskal och saft.
  6. Grilla spetten på utegrill eller i ugnen runt om i 12-14 minuter till de är genomgrillade.
  7. Servera till kålen och gärna med lite aioli till.
TIPS!