Marinerade kycklingspett med fräst kålsallad

Zeta Marinerade kycklingspett med fräst kålsallad
Foto: Zeta

Marinerade kycklingspett med fräst kålsallad

18 ingredienser

1 h 30 min

Marinerade kycklingspett tillsammans med en ljuvlig kålsallad. Grönkål och vitkål som steks tillsammans med klassiska italienska smaker som rosmarin, kapris, citron och sardeller.

Zeta Sardellcrème MSC-märkt
Zeta Sardellcrème MSC-märkt

Zeta Sardellcrème MSC-märkt

Hållbart fiskade sardeller mixade med olivolja till en smidig crème. Ger enkelt grytor och såser smakrik sälta.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Kycklingspett

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 tsk svartpeppar

Kålsallad

  • 500 g vitkål
  • 500 g grönkål
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 tsk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
  • 4 msk Zeta kapris medelstora
  • 1 citron, rivet skal och 2 msk saft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Vänd ihop kyckling och marinad, låt stå kallt i en timme.
  2. Trä upp bitarna på spett.
  3. Strimla vitkål och repa grönkålen, ta bort den grova mittnerven.
  4. Fräs kålsorter tillsammans med vitlök, chili och rosmarin i olivoljan till den blir mjuk, salta och peppra.
  5. Rör i sardellkräm och kapris och fräs ytterligare någon minut. Smaksätt med citronskal och saft.
  6. Grilla spetten på utegrill eller i ugnen runt om i 12-14 minuter till de är genomgrillade.
  7. Servera till kålen och gärna med lite aioli till.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Linguine med kapris och tomat

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta

Läs mer