Marinerade kycklingspett med fräst kålsallad

Foto: Zeta
Marinerade kycklingspett med fräst kålsallad
18 ingredienser
1 h 30 min
Marinerade kycklingspett tillsammans med en ljuvlig kålsallad. Grönkål och vitkål som steks tillsammans med klassiska italienska smaker som rosmarin, kapris, citron och sardeller.
Ingredienser
Kycklingspett
- 500 g kycklingfilé
- 3 msk tomatpuré
- 2 tsk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
- 2 klyftor vitlök, finrivna
- 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
- 1 msk färsk timjan, hackad
- 1 tsk svartpeppar
Kålsallad
- 500 g vitkål
- 500 g grönkål
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- 0,5 chilifrukt, finhackad
- 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
- 1 kvist färsk rosmarin
- 2 tsk Zeta Sardellcrème MSC-märkt
- 4 msk Zeta kapris medelstora
- 1 citron, rivet skal och 2 msk saft
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Skär kycklingen i mindre bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Vänd ihop kyckling och marinad, låt stå kallt i en timme.
- Trä upp bitarna på spett.
- Strimla vitkål och repa grönkålen, ta bort den grova mittnerven.
- Fräs kålsorter tillsammans med vitlök, chili och rosmarin i olivoljan till den blir mjuk, salta och peppra.
- Rör i sardellkräm och kapris och fräs ytterligare någon minut. Smaksätt med citronskal och saft.
- Grilla spetten på utegrill eller i ugnen runt om i 12-14 minuter till de är genomgrillade.
- Servera till kålen och gärna med lite aioli till.
TIPS!