Marinerade halloumi- och grönsaksspett med rostad vitlökskräm

Mutti Marinerade halloumi- och grönsaksspett med rostad vitlökskräm
Foto: Köket.se

Marinerade halloumi- och grönsaksspett med rostad vitlökskräm

17 ingredienser

60 min

Vegetariska grillspett med halloumi, aubergine, lök och potatis i en smakrik och god marinad. Servera med rostad vitlökskräm och sallad och du har sommarens godaste grillning!

Mutti tomatpuré trippelkoncentrerad
Mutti tomatpuré trippelkoncentrerad 2022

Mutti tomatpuré trippelkoncentrerad

Tomatpuré med kraftig smak och intensiv röd färg. Perfekt i glaze och marinader till grillat!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Halloumi- och grönsaksspett

  • 2 halloumiostar
  • 1 aubergine
  • 400 g delikatesspotatis, kokt
  • 2 rödlökar

Marinad

  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk Mutti tomatpuré trippelkoncentrerad
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk sriracha
  • 1 knippe färsk timjan, repad
  • 2 krm svartpeppar

Rostad vitlökskräm

  • 1 vitlök
  • olivolja
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg grillspetten i blöt om du använder träspett. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
  2. Skär halloumi och aubergine i kuber. Skala och klyfta rödlöken. Låt halloumi, aubergine, rödlök och kokt potatis ligga i marinaden i ca 30 minuter. Trä sedan på alla ingredienser på spetten och grilla i ca 10 minuter eller tills allt fått fin färg.
  3. Dela den hela vitlöken på mitten (längst "midjan"). Lägg halvorna i ett paket av grillfolie. Ringla över olja och vik ihop tätt. Tillaga ca 20 minuter i på grillen på indirekt värme eller i ugnen på 200 grader.
  4. Mosa vitlöken med en gaffel och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Servera spetten tillsammans med den rostade vitlökskrämen och en trevlig sallad.
TIPS!
Fler tips!
Mutti Grillad kyckling med smakrik glaze med krämig potatissallad

Fler tips!

Här hittar du fler tips och smakrika tomatrecept från Mutti.

Läs mer