Marinerade bär
, serveras med mascarponekräm

Marinerade bär
, serveras med mascarponekräm
Foto: TV4

Marinerade bär
, serveras med mascarponekräm

Av: Carolina - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30m

Syrliga bär marinerade med basilika, serveras med söt mascarponekräm med smak av vanilj och citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 250 g jordgubbar
  • 250 g blåbär
  • 250 g hallon
  • 1 kruka basilika, strimlade blad
  • 4 msk rosé balsamvinäger
  • 1 äggula
  • 3 msk florsocker
  • 1 äggvita
  • 250 g mascarpone
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, zest

Gör så här

  1. Rensa och skiva jordgubbarna.
  2. Blanda med de andra bären, den strimlade basilikan samt balsamvinäger.
  3. Vispa äggula och florsocker.
  4. Vispa äggvitan till ett hårt skum i en separat bunke.
  5. Blanda i mascarponen i äggulesmeten tillsammans med vaniljpulvret och citronzesten.
  6. Vänd ner äggvitan och rör till en jämn kräm.

Servering

  1. Spritsa eller skeda krämen i botten på portionsglas, eller skålar, och toppa med marinerade bär.