Marinerad tofu med stekta nudlar och grönsaker
Marinerad tofu med stekta nudlar och grönsaker
14 ingredienser
25 m
Wok med sojamarinerad tofu, nudlar och massor härliga grönsaker och asiatiska smaksättare. Vegetariskt vardagsgott!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 400 g nudlar, valfria
- ca 200 g tofu [1 förp]
- 4 msk neutral olja
- 4 msk soja
- 1 rödlök
- 1 knippe salladslök
- 2 pak choi
- 3 klyftor vitlök
- 1 bit ingefära
- 1 röd chilifrukt
- 3 dl böngroddar
- 1 msk sesamolja
- färsk koriander, till servering
- sesamfrön, till servering
Gör så här
- Koka nudlarna efter anvisningar på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Tärna tofun och stek den gyllene i 2 msk olja. Lägg i en skål och häll över sojan.
- Klyfta löken, hacka salladslöken och dela pak choi i mindre bitar. Riv vitlök och ingefära fint. Hacka chili fint.
- Ta en stor stekpanna eller wok och sätt den på hög värme. Tillsätt 2 msk neutral olja, chili och rödlöken. Stek i 2 minuter och tillsätt sedan pak choi, salladslök och böngroddar. Häll på tofun och all soja som den har marinerats i. Rör runt hela tiden.
- Tillsätt sedan nudlarna, vitlök, ingefära och sesamolja. Woka i 1 minut tills allt är varmt.
- Servera med koriander och sesamfrön.