Marinerad tofu med stekta nudlar och grönsaker

109 röster
25 m
4

Wok med sojamarinerad tofu, nudlar och massor härliga grönsaker och asiatiska smaksättare. Vegetariskt vardagsgott!

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 400 g valfria nudlar
  • ca 200 g tofu (1 pkt)
  • 4 msk neutral olja
  • 4 msk soja
  • 1 rödlök
  • 1 knippe salladlök
  • 2 pak choi
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 bit ingefära
  • 1 röd chili
  • 3 dl färska böngroddar
  • 1 msk sesamolja
  • färsk koriander, till servering
  • sesamfrön, till servering

Gör så här

  1. Koka nudlarna efter anvisningar på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Tärna tofun och stek den gyllene i 2 msk olja. Lägg i en skål och häll över sojan.
  3. Klyfta löken, hacka salladslöken och dela pak choi i mindre bitar. Riv vitlök och ingefära fint. Hacka chili fint.
  4. Ta en stor stekpanna eller wok och sätt den på hög värme. Tillsätt 2 msk neutral olja, chili och rödlöken. Stek i 2 minuter och tillsätt sedan pak choi, salladslök och böngroddar. Häll på tofun och all soja som den har marinerats i. Rör runt hela tiden.
  5. Tillsätt sedan nudlarna, vitlök, ingefära och sesamolja. Woka i 1 minut tills allt är varmt.
  6. Servera med koriander och sesamfrön.
15 oktober 2016

Laddar fler recept