Marinerad löksallad

Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Marinerad löksallad

3

11 ingredienser

30 m

Den här marinerade löksalladen är riktigt härlig att servera på buffén. Men en god senap och lite gräddfil blir det snabbt en ny favorit.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 lagerblad, krossat
  • 1 msk olja
  • 0,5 citron
  • salt

Gör så här

  1. Skär rödlöken och den gula löken i klyftor samt skär gräslöken och purjolöken fint.
  2. Stek gula löken och rödlöken i 2 msk olja lätt gyllenbrun. Till sätt honung och svartpeppar, krossat lagerblad och salt, låt svalna.
  3. Vänd den strimlade purjolöken med 1 msk olja, citronsaft och rivet citronskal samt lite salt.
  4. Blanda sedan löksorterna med gräslöken och servera rumstempererad, gärna med en god senap och gräddfil.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro handtag

Skapa ett personligt kök!

Belysning, köksö och handtag - här är tipsen till ett personligare kök

Läs mer