Marinerad löksallad

Fredrik Eriksson ny

Marinerad löksallad

11 ingredienser

30 m

Den här marinerade löksalladen är riktigt härlig att servera på buffén. Men en god senap och lite gräddfil blir det snabbt en ny favorit.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 lagerblad, krossat
  • 1 msk olja
  • 0,5 citron
  • salt

Gör så här

  1. Skär rödlöken och den gula löken i klyftor samt skär gräslöken och purjolöken fint.
  2. Stek gula löken och rödlöken i 2 msk olja lätt gyllenbrun. Till sätt honung och svartpeppar, krossat lagerblad och salt, låt svalna.
  3. Vänd den strimlade purjolöken med 1 msk olja, citronsaft och rivet citronskal samt lite salt.
  4. Blanda sedan löksorterna med gräslöken och servera rumstempererad, gärna med en god senap och gräddfil.