Marinerad helstekt fläskfilé

Marinerad fläskfilé till buffé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marinerad helstekt fläskfilé

10 ingredienser

Marinerad helstekt fläskfilé är enkelt att förbereda. Perfekt till buffé eller annan middag med många gäster. Helstek fläskfilén först och marinera den efteråt.

Servera fläskfilén med en god potatissallad.

Ingredienser

portioner

Marinerad fläskfilé till buffé

  • 1 fläskfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 dl neutral olja
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • ev färska örter

Gör så här

Marinerad fläskfilé till buffé

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn fläskfilén runtom i panna på spisen. Krydda rejält med salt och peppar samt torkad timjan. Efterstek köttet i ugn i 20 minuter. Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och slå den sedan över köttet som nu svalnat. Strö eventuellt över färska hackade örter.
  3. Ställ fläslkfilén kall över natten och servera nästa dag.