150 g riven ost (smakrik ost typ västerbottensost)
3 ägg
1,5 dl grädde
salt
svartpeppar
Romröra
0,5 fänkål
0,5 gurka
0,5-1 limefrukt, saften
1 dl löjrom
1 dl crème fraîche
1 msk dill, finhackad
salt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kylskåp minst 1 timme. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda 10 minuter.
Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet, grädda ca 20 min tills pajen stelnat. Låt svalna.
Dela fänkålen på mitten, skär bort roten och tärna mycket fint. Skala och ta bort kärnhuset i gurkan, tärna fint, blanda med fänkålen och limesaften. Tillsätt löjrom, crème fraiche, lite svartpeppar och dill.
Servera pajen med romröran och några rivna ruccolablad.