Glutenfria semlor à la LCHF

Glutenfria semlor à la LCHF
Foto: Martin Skredsvik

Glutenfria semlor à la LCHF

Av: Mariann Andersson

Från: Baka med LCHF

12 ingredienser

Glutenfria semlor som bakas på kokosmjöl och fiberhusk. Recept från kokboken Baka med LCHF.

Läs mer om boken

Baka med LCHF

Ingredienser

portioner

Glutenfria semlor

  • 50 g osaltat smör
  • 4 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma, stött

mandelmassa

  • 1,5 dl sötmandel
  • 2 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 1-2 msk vispgrädde
  • grädde, vispad

Gör så här

Glutenfria semlor

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten.
  4. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten.
  5. Låt svälla något.
  6. Rulla 4 fina runda bullar. Grädda i 175 grader cirka 25 minuter.
  7. Låt svalna helt.

Mandelmassa

  1. Skålla och skala mandeln.
  2. Mal den i en mandelkvarn.
  3. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter.
  4. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
  5. Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm.
  6. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde.
  7. Fördela mandelmassan i groparna och spritsa eller lägg på en redig klick vispad grädde och lägg på brödlocket.
  8. Sikta över lite sötrix-flor på dina semlor.