800 g blandade rotfrukter (morot, kålrot och rotselleri)
6 dl vatten
2 msk buljongpulver
500 g blomkål
1 dl crème fraîche
salt
peppar
100 g nakenhavre
3 msk kallpressad rapsolja
0,5 msk vinäger
400 g brysselkål
1 msk smör
salt
peppar
Gör så här
Skala rotfrukterna och skär dem i grova bitar ca 4x4 cm.
Koka upp vattnet med buljongpulvret och koka rotfrukterna mjuka på svag värme. Det ska finnas lite tuggmotstånd kvar.
Tag bort bladen från blomkålen, skölj den noga och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt stå en stund och ånga av.
Mixa blomkålen med crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Koka nakenhavren enligt förpackningen. Spola dem i kallt vatten så att de svalnar. Smaka av med rapsolja och vinäger samt salt och peppar.
Dela brysselkålen på mitten. Stek dem i smör så de får fin färg. Salta och peppra.