Lantbuljongbrässerade rotfrukter

Foto: TV4
Lantbuljongbrässerade rotfrukter
14 ingredienser
Lantbuljongbrässerade rotfrukter med blomkålskräm, brysselkål och marinerad nakenhavre. God och nyttig vegetarisk måltid!
Här kan du se det lagas brässerade rotfrukter i Nyhetsmorgon!
Ingredienser
- 800 g rotfrukter (morot, kålrot och rotselleri)
- 6 dl vatten
- 2 msk lantbuljongpulver
- 500 g blomkål
- 1 dl crème fraîche
- salt
- peppar
- 100 g nakenhavre
- 3 msk kallpressad rapsolja
- 0,5 msk vinäger av god kvalité
- 400 g brysselkål
- 1 msk smör
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala rotfrukterna och skär dem i grova bitar ca 4x4 cm.
- Koka upp vattnet med buljongpulvret och koka rotfrukterna mjuka på svag värme. Det ska finnas lite tuggmotstånd kvar.
- Tag bort bladen från blomkålen, skölj den noga och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt stå en stund och ånga av.
- Mixa blomkålen med crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
- Koka nakenhavren enligt förpackningen. Spola dem i kallt vatten så att de svalnar. Smaka av med rapsolja och vinäger samt salt och peppar.
- Dela brysselkålen på mitten. Stek dem i smör så de får fin färg. Salta och peppra.
- Lägg upp allt på tallrikar och servera.