Fransk fisksoppa med fillimpa

Foto: Tv4
Fransk fisksoppa med fillimpa
27 ingredienser
Mustig fiskgryta som serveras med grovt bröd.
Vintips från Maria
Pinot blanc nr 12169, torrt och druvigt
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 l vatten
- 2 grönsaksbuljong, tärningar
- 400 g blandad fisk
- 2 förp crème fraîche franska örter
- 250-300 g skalade räkor
- 1 röd paprika, hackad
- 0,5 purjolök
- 150 g majs
- salt
- vitpeppar
- majsstärkelse, till redning
- dillvippa
Fillimpa
- 4,5 dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- 1 dl torkade hackade aprikoser/ fikon
- 1 dl hasselnötter, grovhackad
- 1 dl russin
- 1 dl vetekross
- 1 dl rågkross
- 1 dl havregryn
- 2,5 dl grovt rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl linfrön, krossade
- 1 dl solroskärnor
- 1,5 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk bikarbonat
Gör så här
Fransk fisksoppa
- Skär de blandade fisksorterna i bitar. Skala räkorna och skär purjolöken i tunna skivor. Skär paprikan i fina bitar.
- Koka upp vatten och buljongtärningar, tillsätt paprika, purjolök och majs låt puttra i 5-6 minuter. Tillsätt fiskbitarna och låt puttra i cirka 3-4 minuter.
- Rör därefter ner båda burkarna med crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Låt koka upp och red av till önskad konsistens med maizenamjöl utrört i lite vatten. Toppa soppan med räkorna och dillen vid servering.
- För en matigare soppa kan man tillsätta ett par skivade morötter och ett par potatisar men tillagningstiden ökar något då dessa rotfrukter behöver lite längre tillagningstid.
Fillimpa
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke, hacka frukt och nötter mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filblandningen.
- Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker upp över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45 minuter.