Nasi goreng
Nasi goreng
13 ingredienser
En österländsk motsvarighet till vår svenska pyttipanna. En utmärkt rätt när det finns lite rester av kycklingkött eller stek, men i receptet utgår vi från färska råvaror.
1 portion innehåller: 362 kcal /1515 kJ, 10 g fett, 5 g fibrer
Ingredienser
- 2 dl långkornigt ris
- 4 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 200-300 g räkor med skal (eller 75-100 g rensade räkor)
- 250 g kyckling (eller benfritt fläskkött)
- 2 msk olivolja
- 2 msk röd currypasta
- 2 gula lökar
- 5 dl vitkål
- 1 gul paprika
- 2 dl gröna ärtor
Omelett: (kan uteslutas)
- 1 msk olja
- 2 ägg
Gör så här
- Blanda ris, vatten och salt i en kastrull och koka det i 20 minuter på svag värme eller enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tina räkorna om de är frysta och skala dem.
- Skär kycklingen eller köttet i strimlor. Bryn kyckling eller kött i oljan i en stekpanna tillsammans med currypastan.
- Skala, hacka eller skiva löken. Strimla vitkålen, gärna med osthyvel. Blanda ned lök och vitkål och fräs tills löken blivit slak. Skala och strimla paprikan och låt fräsa med.
- Rör ner det heta nykokta riset i stekpannan och blanda i ärter. Smaka av om det behövs mer currypasta eller salt.
- Lägg i räkorna. Låt allt bli varmt.
- Omelett: Vispa ihop äggen. Värm fettet i en liten stekpanna. Häll i äggsmeten. Rör runt med en gaffel i pannan och stek tills äggen stelnar. Strimla och lägg ovanpå Nasi gorengen.