Smal lasagne verde
Smal lasagne verde
16 ingredienser
En vegetarisk lasagne som innehåller färre kalorier än den traditionella.
En portion ger: 263 kcal/1102 kJ, 6 g fett, 5 g fibrer
Ingredienser
- 8-10 lasagneplattor (gröna eller gula)
- 400 g fryst bladspenat
- 2,5 dl riven ost (17 % fett)
Grönsaksröra
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 purjolök
- 1 bit rotselleri
- 1 morot
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 1 msk olja
- 1 förp krossade tomater [500 g]
- 1 msk tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 0,5 l vatten
- 1 tsk örtsalt (eller salt)
- 1 krm muskot, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Lägg den tinade spenaten i en sil så att den får rinna av.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skiva purjolöken. Skala och skär rotselleri och morot i bitar.
- Skölj och skiva stjälksellerin. Fräs lök, purjolök, vitlök, morot och selleri i oljan.
- Blanda ner tomater, tomatpuré, buljongtärning och vatten och låt puttra utan lock till en simmig röra i ca 25 minuter. Krydda.
- Varva i en ugnssäker form lasagneplattorna med grönsaksröra, riven ost och spenat.
- Låt det översta lagret bestå av grönsaksröra och riven ost. Gratinera i ca 30–45 minuter.