Currybulgur med blomkål och äpple
Currybulgur med blomkål och äpple
10 ingredienser
En klick naturell yoghurt smakar gott till.
1 portion innehåller: 238 kcal /997 kJ, 5 g fett, 8 g fibrer
Ingredienser
- 4 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 dl bulgur
- 1 msk olja
- 1 tsk curry
- 0,5 tsk malen spiskummin
- 1 gul lök
- 0,5 blomkål
- 1 äpple
- 1 dl russin
Gör så här
- Koka upp vatten, salt och bulgur. Sänk värmen och låt sjuda i 8–10 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen.
- Värm oljan i en kastrull och tillsätt kryddorna.
- Skala och hacka löken och dela blomkålen i små buketter. Låt lök och blomkål fräsa med i ca 5–10 minuter tills blomkålen börjar mjukna.
- Skär äpplet i små tärningar och blanda ner dem och russinen. Tillsätt bulgurgrynen och smaka av om det är lagom kryddat.