Currybulgur med blomkål och äpple

Currybulgur med blomkål och äpple
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Currybulgur med blomkål och äpple

10 ingredienser

En klick naturell yoghurt smakar gott till.

1 portion innehåller: 238 kcal /997 kJ, 5 g fett, 8 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 dl bulgur
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 gul lök
  • 0,5 blomkål
  • 1 äpple
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt och bulgur. Sänk värmen och låt sjuda i 8–10 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Värm oljan i en kastrull och tillsätt kryddorna.
  3. Skala och hacka löken och dela blomkålen i små buketter. Låt lök och blomkål fräsa med i ca 5–10 minuter tills blomkålen börjar mjukna.
  4. Skär äpplet i små tärningar och blanda ner dem och russinen. Tillsätt bulgurgrynen och smaka av om det är lagom kryddat.