Rucolasås

Rucolasås
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Rucolasås

6 ingredienser

Tack Tom Sjöstedt, kock med rötterna i Östergötland, för detta recept! Den här såsen äter vi allra helst till ugnsstekt laxfilé.

En portion innehåller: 61 kcal/255 kJ, 4 g fett, 0 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 50 g rucolasallad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matyoghurt (eller fraiche 8 %)
  • 1 tsk honung
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Finhacka rucolan. Det går enkelt i matberedaren. Riv vitlöksklyftan.
  2. Blanda resten av ingredienserna och smaka av. Låt gärna såsen stå en stund före servering.