Paj med grönsaker på rad och chèvre

Paj med grönsaker på rad och chèvre
Foto: Joel Wåréus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Paj med grönsaker på rad och chèvre

6

14 ingredienser

Alla vi vänner av getost (chèvre) tycker att osten förhöjer varje anrättning – den som är mer tveksam kan byta ut chèvren mot fårost.

1 portion innehåller: 184 kcal/768 kJ, 12 g fett, 1 g fibrer

Ingredienser

portioner4

pajdeg

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl flytande matfett [50 g]
  • 1 dl mjölk

Fylllning

  • 1 zucchini
  • 15 körsbärstomater
  • 100 g chèvreost (getost)
  • ca 3 msk färsk timjan (eller basilika)
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost (17 % fett)
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Skär squashen i skivor som är några millimeter tjocka.
  3. Lägg dem lite omlott som tegelstenar i pajskalet och lägg också i tomaterna. Strö över örtkrydda och getost.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar och häll över. Grädda i ca 30 minuter.