Lättbakad focaccia
Lättbakad focaccia
9 ingredienser
Ett bröd med medelhavskänsla som passar på allehanda bufféer eller till soppa. Det här brödet kan man hälla från degbunken direkt på plåten. Receptet kan halveras.
100 g bröd: 278 kcal/1161 kJ, 6 g fett, 4 g fibrer
Ingredienser
Deg
- 50 g jäst
- 1 l vatten
- 0,5 dl olivolja
- 2 tsk salt
- 3 dl grahamsmjöl
- ca 16 dl vetemjöl
Innan gräddning
- 2 msk olivolja
- ca 1 tsk flingsalt
- 1 tsk rosmarin
Gör så här
- Smula ner jästen i degbunken och tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta ihop till en lös deg, helst i maskin.
- Låt degen jäsa i bunken i ca 1 timme.
- Rör ihop degen och häll ut den på bakplåtspappersklädd långpanna eller plåt.
- Låt jäsa i ytterligare 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.
- Pensla med olja och strö över salt och rosmarin. Grädda i ca 25 minuter.