Marängöverbakad confiterad anka, med kantareller och färska fikon

Marängöverbakad confitterad anka, med kantareller och färska fikon
Foto: TV4

Marängöverbakad confiterad anka, med kantareller och färska fikon

Av: Peter - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

20m

Confiterade anklår, med smörstekt bröd och trattkantareller, serveras toppade med valnötsmaräng.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 confiterade anklår
  • 4 valnötter, rivna
  • 2 skivor formfranska
  • 100 g trattkantareller
  • smör, till stekning
  • 1 knippe persilja
  • vitpeppar (efter smak)
  • 1 knippe färsk timjan
  • flingsalt
  • 2 msk calvados
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 färska fikon

Gör så här

  1. Fördela två confiterade anklår i fyra lika stora ugnsäkra, förvärmda portionsskålar.
  2. Smörstek 2 skivor formfranska och skär dem i små, små tärningar och fördela sedan i skålarna med anklår.
  3. Smörstek trattkantarellerna i ca 2 minuter.
  4. Toppa portionsskålarna med trattkantareller och finhackad persilja samt lite vitpeppar, timjan och flingsalt och stänk av calvados.
  5. Vispa äggvita från två ägg tillsammans med socker till hårt skum.
  6. Riv över valnöt och vänd försiktigt ned den i marängen.
  7. Spritsa marängen över portionsskålarna och bränn på lite färg.
  8. Serveras med fikon.