Marängöverbakad confiterad anka, med kantareller och färska fikon

20m
4
Marängöverbakad confitterad anka, med kantareller och färska fikon
Foto: TV4

Confiterade anklår, med smörstekt bröd och trattkantareller, serveras toppade med valnötsmaräng.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 oktober 2017
20m
4

Du behöver

  • 2 confiterade anklår
  • 4 valnötskärnor, rivna
  • 2 skivor formfranska
  • 100 g trattkantareller
  • smör, till stekning
  • 1 knippe persilja
  • vitpeppar, efter smak
  • 1 knippe färsk timjan
  • flingsalt, efter smak
  • 2 msk Calvados
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 färska fikon

Gör så här

  1. Fördela två confiterade anklår i fyra lika stora ugnsäkra, förvärmda portionsskålar.
  2. Smörstek 2 skivor formfranska och skär dem i små, små tärningar och fördela sedan i skålarna med anklår.
  3. Smörstek trattkantarellerna i ca 2 minuter.
  4. Toppa portionsskålarna med trattkantareller och finhackad persilja samt lite vitpeppar, timjan och flingsalt och stänk av calvados.
  5. Vispa äggvita från två ägg tillsammans med socker till hårt skum.
  6. Riv över valnöt och vänd försiktigt ned den i marängen.
  7. Spritsa marängen över portionsskålarna och bränn på lite färg.
  8. Serveras med fikon.
Kommentera receptet

Fler goda recept