Marängöverbakad confiterad anka, med kantareller och färska fikon

0 röster
20m
4

Confiterade anklår, med smörstekt bröd och trattkantareller, serveras toppade med valnötsmaräng.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 confiterade anklår
  • 4 valnötskärnor, rivna
  • 2 skivor formfranska
  • 100 g trattkantareller
  • smör, till stekning
  • 1 knippe persilja
  • vitpeppar, efter smak
  • 1 knippe färsk timjan
  • flingsalt, efter smak
  • 2 msk Calvados
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 färska fikon

Gör så här

  1. Fördela två confiterade anklår i fyra lika stora ugnsäkra, förvärmda portionsskålar.
  2. Smörstek 2 skivor formfranska och skär dem i små, små tärningar och fördela sedan i skålarna med anklår.
  3. Smörstek trattkantarellerna i ca 2 minuter.
  4. Toppa portionsskålarna med trattkantareller och finhackad persilja samt lite vitpeppar, timjan och flingsalt och stänk av calvados.
  5. Vispa äggvita från två ägg tillsammans med socker till hårt skum.
  6. Riv över valnöt och vänd försiktigt ned den i marängen.
  7. Spritsa marängen över portionsskålarna och bränn på lite färg.
  8. Serveras med fikon.
30 oktober 2017

Laddar fler recept