Mango- och passionsfruktsmousse med kokoskrisp

koket.se
Mango- och passionsfruktsmousse med kokoskrisp
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Mango- och passionsfruktsmousse med kokoskrisp

9 ingredienser

1 h 30 min

En lätt och lufitg mousse med exotiska smaker som går utmärkt att förbereda. Hela desserten är dessutom glutenfri.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner

Mousse

  • 6 passionsfrukter
  • 1 burk mangopuré, finns på barnmatshyllan (à 190 g)
  • 1,5 dl gelésocker
  • 5 dl vispgrädde

Kokoskrisp

  • 150 g mandelmassa
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 1 dl riven kokos
  • mynta, till garnering

Gör så här

  1. Gröp ur passionsfrukterna och sila innehållet så att du blir av med alla kärnor.
  2. Koka upp passionsfruktsjuice, mangopuré och gelésocker i en kastrull. Låt sjuda på medelvärme under omrörning i ca 1 minut innan du tar bort kastrullen från värmen. Låt blandningen svalna helt och hållet i rumstemperatur.
  3. Vispa upp grädden till mjuka toppar. Tillsätt 1/3 av grädden i den avsvalnade mango- och passionsfruktsblandningen och vispa lite till. Vänd ner resterande grädde med en slickepott.
  4. Portionera moussen i glas och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör kokoskrispet.
  5. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  6. Riv mandelmassan grovt och arbeta ihop till en jämn smet. Spritsa ut små jämnstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda kokoskrispet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Garnera moussen med färsk mynta och kokoskrisp.