1 burk mangopuré, finns på barnmatshyllan (à 190 g)
1,5 dl gelésocker
5 dl vispgrädde
Kokoskrisp
150 g mandelmassa
0,5 dl strösocker
1 äggvita
1 dl riven kokos
mynta, till garnering
Gör så här
Håll skärmen tänd
Gröp ur passionsfrukterna och sila innehållet så att du blir av med alla kärnor.
Koka upp passionsfruktsjuice, mangopuré och gelésocker i en kastrull. Låt sjuda på medelvärme under omrörning i ca 1 minut innan du tar bort kastrullen från värmen. Låt blandningen svalna helt och hållet i rumstemperatur.
Vispa upp grädden till mjuka toppar. Tillsätt 1/3 av grädden i den avsvalnade mango- och passionsfruktsblandningen och vispa lite till. Vänd ner resterande grädde med en slickepott.
Portionera moussen i glas och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör kokoskrispet.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Riv mandelmassan grovt och arbeta ihop till en jämn smet. Spritsa ut små jämnstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kokoskrispet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.