Mango- och passionsfruktsmousse med kokoskrisp

koket.se
Mango- och passionsfruktsmousse med kokoskrisp
Foto: TV4
camilla hamid profilbild NY
camilla hamid profilbild NY

Mango- och passionsfruktsmousse med kokoskrisp

9 ingredienser

1 h 30 min

En lätt och lufitg mousse med exotiska smaker som går utmärkt att förbereda. Hela desserten är dessutom glutenfri.

WW ViktVäktarna

Se Camilla Hamid laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Mousse

  • 6 passionsfrukter
  • 1 burk mangopuré, finns på barnmatshyllan (à 190 g)
  • 1,5 dl gelésocker
  • 5 dl vispgrädde

Kokoskrisp

  • 150 g mandelmassa
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 1 dl riven kokos
  • mynta, till garnering

Gör så här

  1. Gröp ur passionsfrukterna och sila innehållet så att du blir av med alla kärnor.
  2. Koka upp passionsfruktsjuice, mangopuré och gelésocker i en kastrull. Låt sjuda på medelvärme under omrörning i ca 1 minut innan du tar bort kastrullen från värmen. Låt blandningen svalna helt och hållet i rumstemperatur.
  3. Vispa upp grädden till mjuka toppar. Tillsätt 1/3 av grädden i den avsvalnade mango- och passionsfruktsblandningen och vispa lite till. Vänd ner resterande grädde med en slickepott.
  4. Portionera moussen i glas och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör kokoskrispet.
  5. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  6. Riv mandelmassan grovt och arbeta ihop till en jämn smet. Spritsa ut små jämnstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda kokoskrispet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Garnera moussen med färsk mynta och kokoskrisp.