1 burk mangopuré, finns på barnmatshyllan (à 190 g)
1,5 dl gelésocker
5 dl vispgrädde
Kokoskrisp
150 g mandelmassa
0,5 dl strösocker
1 äggvita
1 dl riven kokos
mynta, till garnering
Gör så här
Gröp ur passionsfrukterna och sila innehållet så att du blir av med alla kärnor.
Koka upp passionsfruktsjuice, mangopuré och gelésocker i en kastrull. Låt sjuda på medelvärme under omrörning i ca 1 minut innan du tar bort kastrullen från värmen. Låt blandningen svalna helt och hållet i rumstemperatur.
Vispa upp grädden till mjuka toppar. Tillsätt 1/3 av grädden i den avsvalnade mango- och passionsfruktsblandningen och vispa lite till. Vänd ner resterande grädde med en slickepott.
Portionera moussen i glas och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör kokoskrispet.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Riv mandelmassan grovt och arbeta ihop till en jämn smet. Spritsa ut små jämnstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kokoskrispet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.