Mango- och passionsfruktsmousse med kokoskrisp
Mango- och passionsfruktsmousse med kokoskrisp
9 ingredienser
1 h 30 min
En lätt och lufitg mousse med exotiska smaker som går utmärkt att förbereda. Hela desserten är dessutom glutenfri.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Mousse
- 6 passionsfrukter
- 1 burk mangopuré, finns på barnmatshyllan (à 190 g)
- 1,5 dl gelésocker
- 5 dl vispgrädde
Kokoskrisp
- 150 g mandelmassa
- 0,5 dl strösocker
- 1 äggvita
- 1 dl riven kokos
- mynta, till garnering
Gör så här
- Gröp ur passionsfrukterna och sila innehållet så att du blir av med alla kärnor.
- Koka upp passionsfruktsjuice, mangopuré och gelésocker i en kastrull. Låt sjuda på medelvärme under omrörning i ca 1 minut innan du tar bort kastrullen från värmen. Låt blandningen svalna helt och hållet i rumstemperatur.
- Vispa upp grädden till mjuka toppar. Tillsätt 1/3 av grädden i den avsvalnade mango- och passionsfruktsblandningen och vispa lite till. Vänd ner resterande grädde med en slickepott.
- Portionera moussen i glas och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör kokoskrispet.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Riv mandelmassan grovt och arbeta ihop till en jämn smet. Spritsa ut små jämnstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kokoskrispet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
- Garnera moussen med färsk mynta och kokoskrisp.