Mandelpanerad torsk med fetakräm och pärlcouscous

31 röster
40 min
4
Mandelpanerad torsk med fetakräm och pärlcouscous
Foto: TV4

Torskfiléer panerade i mandelmjöl och frasigt stekta i smör serverade med, enligt Zeina, världens godaste fetaröra och pärlcouscous med dill och citron. 

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Mandelpanerad torsk

  • 4 port torskfilé
  • 1 ägg
  • ca 0,5 dl vetemjöl (kan ersättas med pofiber för glutenfritt alternativ)
  • ca 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 tsk örtsalt (eller vanlig salt)
  • 1 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning

Pärlcouscous med dill och citron

  • 2 dl pärlcouscous
  • 0,5 kruka färsk dill, finhackad (alt torkad eller fryst)
  • 1 citron (skal och saft)
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Fetaostkräm

  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 200 g fetaost
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 msk apelsinsaft, färskpressad
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fetaostkräm
    Smula fetaosten och blanda samman med alla ingredienser. Låt stå i kylen en stund innan servering.
  2. Mandelpanerad torsk
    Tina fisken om den är fryst. Torka portionsbitarna med hushållspapper. Strö på salt och peppar.
  3. Vispa upp ägg och citron med en gaffel. Vänd fisken i mjöl, sedan i äggvispet och sist i mandelmjöl.
  4. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek fisken i ca 4-7 minuter på varje sida (stektiden kan variera beroende på hur tjock filé du har).
  5. Couscous
    Koka couscousen al dente, den ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar. Sila av.
  6. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek couscousen i smöret. Tillsätt rivet citronskal och dill, stek lite till. Krydda med salt och peppar.
  7. Ta pannan från värmen och pressa i citron.
  8. Servera fisken med pärlcouscous och fetaostkräm.
  9. Glöm inte att matsortera skal från ägg och rester från citron, apelsin och dill för en mer hållbar matlagning, och njut av din mandelpanerade fisk. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...