Mandelpanerad torsk med fetakräm och pärlcouscous
Mandelpanerad torsk med fetakräm och pärlcouscous
20 ingredienser
40 min
Torskfiléer panerade i mandelmjöl och frasigt stekta i smör serverade med, enligt Zeina, världens godaste fetaröra och pärlcouscous med dill och citron.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
Mandelpanerad torsk
- 4 port torskfilé
- 1 ägg
- ca 0,5 dl vetemjöl (kan ersättas med pofiber för glutenfritt alternativ)
- ca 2 dl mandelmjöl
- 1 msk citronsaft, färskpressad
- 1 tsk örtsalt (eller vanlig salt)
- 1 tsk svartpeppar
- smör, till stekning
Pärlcouscous med dill och citron
- 2 dl pärlcouscous
- 0,5 kruka färsk dill, finhackad (alt torkad eller fryst)
- 1 citron (skal och saft)
- smör, till stekning
- salt
- peppar
Fetaostkräm
- 1,5 dl turkisk yoghurt
- 200 g fetaost
- 1 apelsin, finrivet skal
- 1 msk apelsinsaft, färskpressad
- salt
- peppar
Gör så här
Fetaostkräm
- Smula fetaosten och blanda samman med alla ingredienser. Låt stå i kylen en stund innan
- servering.
Mandelpanerad torsk
- Tina fisken om den är fryst. Torka portionsbitarna med hushållspapper. Strö på salt och peppar.
- Vispa upp ägg och citron med en gaffel. Vänd fisken i mjöl, sedan i äggvispet och sist i mandelmjöl.
- Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek fisken i ca 4-7 minuter på varje sida (stektiden kan variera beroende på hur tjock filé du har).
Couscous
- Koka couscousen al dente, den ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar. Sila av.
- Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek couscousen i smöret. Tillsätt rivet citronskal och dill, stek lite till. Krydda med salt och peppar.
- Ta pannan från värmen och pressa i citron.
- Servera fisken med pärlcouscous och fetaostkräm.
Glöm inte att matsortera skal från ägg och rester från citron, apelsin och dill för en mer hållbar matlagning, och njut av din mandelpanerade fisk. /Köket-redaktionen