Mandelmusslor med färskostfyllning

Jessica Frej

Mandelmusslor med färskostfyllning

10 ingredienser

30 min

Mandelmusslor med färskostfyllning och hjortronsylt är en riktigt god kombination som passar perfekt till jul.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Mandelmusslor

  • 120 g mandelmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g strösocker
  • 115 g smör
  • 100 g majsstärkelse
  • 30 g majsmjöl

Fyllning

  • 1 förp fetaost
  • 100 g färskost
  • 2 msk honung

Servering

  • hjortronsylt

Gör så här

Håll skärmen tänd

Mandelmusslor

  1. Blanda samtliga ingredienser till en deg.
  2. Dela degen i 25 lika stora bitar.
  3. Rulla varje bit till en boll.
  4. Lägg varje boll i en liten musselform (eller likande) och tryck ut den mot kanterna.
  5. Grädda på 200 grader i 7 minuter.

Fyllning

  1. Mosa ihop fetaost med färskost och honung till en smet.

Servering

  1. Fördela fyllningen i mandelmusslorna.
  2. Toppa med en klick hjortronsylt och servera direkt.

Tål du inte mandel så mixa solroskärnor till ett mjöl och använd samma mängd.