Mandelmusslor med dinkelmjöl
Mandelmusslor med dinkelmjöl
8 ingredienser
30 m + tid i kyl
”En klassiker som jag blir mer och mer förälskad i för varje år. Tillsammans med en flyktigt lösvispad grädde och hemkokt hjortronsylt så är den som bäst. Fullkornsmjölet och råsockret ger musslan den perfekta konsistensen. Lycka till!” /Alexander Pelli
Här hittar du recept på hjortronsylten >>
Ingredienser
- 80 g vetemjöl (ekologiskt) [1,35 dl]
- 50 g fullkornsdinkelmjöl (ekologiskt) [0,85 dl]
- 80 g mandelmjöl (ekologiskt) [1,6 dl]
- 120 g normalsaltat smör (ekologiskt)
- 70 g rörsocker (ekologiskt) [0,8 dl]
- 3 g salt [0,5 tsk]
- 2 g bittermandel, riven [2 st]
- smör, smält (till formarna)
Gör så här
- Blanda samman allt till en deg, degen är klar när du kan rulla en boll och trycka ihop den utan några stora sprickor. Låt degen vila i en burk med lock i kylen i 4 timmar.
- Pensla dina musselformar med smält smör.
- Fodra ca 40 ovala formar genom att trycka ut deg med tummarna, ställ alla formar i frysen och låt stelna.
- Nagga botten på alla formar och baka formarna i 10–15 minuter på 180 grader, låt musslorna svalna i formarna innan du stjälper ur dem.
- Servera gärna med lösvispad grädde, hjortronsylt och hackad rostad mandel.