Mandelmusslor med dinkelmjöl

Mandelmusslor med dinkelmjöl
Foto: Tv4
Alexander Pelli ny
Alexander Pelli ny

Mandelmusslor med dinkelmjöl

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

”En klassiker som jag blir mer och mer förälskad i för varje år. Tillsammans med en flyktigt lösvispad grädde och hemkokt hjortronsylt så är den som bäst. Fullkornsmjölet och råsockret ger musslan den perfekta konsistensen. Lycka till!” /Alexander Pelli

Här hittar du recept på hjortronsylten

Ingredienser

portioner stycken
  • 80 g vetemjöl (ekologiskt) [1,35 dl]
  • 50 g fullkornsdinkelmjöl (ekologiskt) [0,85 dl]
  • 80 g mandelmjöl (ekologiskt) [1,6 dl]
  • 120 g normalsaltat smör (ekologiskt)
  • 70 g rörsocker (ekologiskt) [0,8 dl]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 2 g bittermandel, riven [2 st]
  • smör, smält (till formarna)

Gör så här

  1. Blanda samman allt till en deg, degen är klar när du kan rulla en boll och trycka ihop den utan några stora sprickor. Låt degen vila i en burk med lock i kylen i 4 timmar.
  2. Pensla dina musselformar med smält smör.
  3. Fodra ca 40 ovala formar genom att trycka ut deg med tummarna, ställ alla formar i frysen och låt stelna.
  4. Nagga botten på alla formar och baka formarna i 10–15 minuter på 180 grader, låt musslorna svalna i formarna innan du stjälper ur dem.
  5. Servera gärna med lösvispad grädde, hjortronsylt och hackad rostad mandel.