Mandelmanns jultortellini

Mandelmanns jultortellini
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Mandelmanns jultortellini

18 ingredienser

Egengjorda tortellini fyllda med kyckling och svart tryffel serverad i hemkokt buljong. En lite pysslig rätt som blir till en festmåltid när Marie och Gustav äter julmiddag med sina vänner i Italien.

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 270 g durumvetemjöl
  • 3 ägg

Buljong

  • 1 l vatten
  • 0,5 kyckling
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 tomat
  • salt
  • peppar

Fyllning

  • 3 kvistar färsk salvia
  • 2 kycklingbröst
  • 2 msk vit misopasta (i originalreceptet används fermenterad karljohansvamp och fermenterade vita bönor)
  • 1 msk ricotta, fermenterad
  • 2 msk svart tryffel, krossad
  • 4 msk parmesanost
  • olivolja
  • smör

Gör så här

  1. Börja med pastadegen. Häll mjöl på bordet. Gör en grop i mitten. Lägg ägg i gropen. Blanda ihop ägg och mjöl.
  2. Knåda degen i ca 10 minuter till den blir slät och elastisk. Låt degen vila i kylen i minst en halvtimme.
  3. Fortsätt med buljongen. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i ca ½ kyckling.
  4. Hacka morötter, gul lök, selleri och tomat grovt. Lägg i det kokande vattnet.
  5. Koka ihop i tre timmar på låg värme. Sila av buljongen. Salta och peppra.
  6. Sätt igång med fyllningen. Skär kycklingen i medelstora bitar.
  7. Häll olivolja och smör i en stekpanna. Olivoljan gör så att smöret inte bränns så lätt. Rosta den färska salvian i pannan.
  8. Stek kycklingbitarna tillsammans med salvian tills kycklingen blir gyllenbrun.
  9. Häll vit miso (eller en blandning av fermenterad Karl Johan svamp i soja och vita bönor) i pannan med kyckling och salvia. Fräs blandningen kort.
  10. Mal eller mixa den gyllenbruna kycklingblandningen till en färs.
  11. Krossa den svarta tryffeln med en hammare eller långsidan av en kniv.
  12. Blanda färsen med den fermenterade ricottan, parmasanosten och tryffeln.
  13. Kavla ut pastadegen. Stansa ut ringar motsvarande ett litet dricksglas. Klicka på fyllningen på varje cirkel och vik till halvmånar. Vik halvmånen och låt ändarna möta varandra till en tortellini.
  14. Koka upp pastavatten med rikligt med salt.
  15. Koka tortellinin till de flyter upp till ytan.
  16. Lägg upp tortellinin i skålar. Häll den hemgjorda buljongen över. Buon appetito!