Mandelmanns jultortellini
Mandelmanns jultortellini
18 ingredienser
Egengjorda tortellini fyllda med kyckling och svart tryffel serverad i hemkokt buljong. En lite pysslig rätt som blir till en festmåltid när Marie och Gustav äter julmiddag med sina vänner i Italien.
Ingredienser
Pastadeg
- 270 g durumvetemjöl
- 3 ägg
Buljong
- 1 l vatten
- 0,5 kyckling
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 1 tomat
- salt
- peppar
Fyllning
- 3 kvistar färsk salvia
- 2 kycklingbröst
- 2 msk vit misopasta (i originalreceptet används fermenterad karljohansvamp och fermenterade vita bönor)
- 1 msk ricotta, fermenterad
- 2 msk svart tryffel, krossad
- 4 msk parmesanost
- olivolja
- smör
Gör så här
- Börja med pastadegen. Häll mjöl på bordet. Gör en grop i mitten. Lägg ägg i gropen. Blanda ihop ägg och mjöl.
- Knåda degen i ca 10 minuter till den blir slät och elastisk. Låt degen vila i kylen i minst en halvtimme.
- Fortsätt med buljongen. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i ca ½ kyckling.
- Hacka morötter, gul lök, selleri och tomat grovt. Lägg i det kokande vattnet.
- Koka ihop i tre timmar på låg värme. Sila av buljongen. Salta och peppra.
- Sätt igång med fyllningen. Skär kycklingen i medelstora bitar.
- Häll olivolja och smör i en stekpanna. Olivoljan gör så att smöret inte bränns så lätt. Rosta den färska salvian i pannan.
- Stek kycklingbitarna tillsammans med salvian tills kycklingen blir gyllenbrun.
- Häll vit miso (eller en blandning av fermenterad Karl Johan svamp i soja och vita bönor) i pannan med kyckling och salvia. Fräs blandningen kort.
- Mal eller mixa den gyllenbruna kycklingblandningen till en färs.
- Krossa den svarta tryffeln med en hammare eller långsidan av en kniv.
- Blanda färsen med den fermenterade ricottan, parmasanosten och tryffeln.
- Kavla ut pastadegen. Stansa ut ringar motsvarande ett litet dricksglas. Klicka på fyllningen på varje cirkel och vik till halvmånar. Vik halvmånen och låt ändarna möta varandra till en tortellini.
- Koka upp pastavatten med rikligt med salt.
- Koka tortellinin till de flyter upp till ytan.
- Lägg upp tortellinin i skålar. Häll den hemgjorda buljongen över. Buon appetito!