Mandelkaka med jordgubbar och lime

POPULÄRT
koket.se
Mandelkaka med jordgubbar och lime
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Mandelkaka med jordgubbar och lime

12 ingredienser

1 h

En glutenfri och busenkel mjuk kaka som passar fint att bjuda som en liten minibakelse. Välj bär efter säsong och smak.

Ingredienser

Mandelbotten

  • 300 g mandelmassa
  • 0,5 dl strösocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg

Jordgubbsfrosting

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl färska jordgubbar, hackade

Dekoration

  • färska jordgubbar
  • färsk citronmeliss
  • limefrukt, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Riv mandelmassan till bottnen i en bunke. Tillsätt socker, smör och ett ägg i taget.
  3. Vispa samman till en tjock smet.
  4. Klä en form på cirka 20×30 med bakplåtspapper. Bred ut smeten i ett jämnt lager, ca 1 cm tjockt.
  5. Grädda mitt i ugnen 18-20 minuter. Låt bottnen svalna helt.
  6. Blanda vispgrädde, färskost, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa krämigt.
  7. Vänd ner de hackade jordgubbarna, rör inte för mycket.
  8. Bred på frostingen och dekorera med jordgubbar och citronmeliss. Riv över limeskal, se till att bara det gröna från skalet kommer med.