Mandelkaka med jordgubbar och lime
Mandelkaka med jordgubbar och lime
12 ingredienser
1 h
En glutenfri och busenkel mjuk kaka som passar fint att bjuda som en liten minibakelse. Välj bär efter säsong och smak.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Mandelbotten
- 300 g mandelmassa
- 0,5 dl strösocker
- 150 g smör, rumsvarmt
- 3 ägg
Jordgubbsfrosting
- 2 dl vispgrädde
- 100 g färskost
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl färska jordgubbar, hackade
Dekoration
- färska jordgubbar
- färsk citronmeliss
- limefrukt, finrivet skal
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
- Riv mandelmassan till bottnen i en bunke. Tillsätt socker, smör och ett ägg i taget.
- Vispa samman till en tjock smet.
- Klä en form på cirka 20×30 med bakplåtspapper. Bred ut smeten i ett jämnt lager, ca 1 cm tjockt.
- Grädda mitt i ugnen 18-20 minuter. Låt bottnen svalna helt.
- Blanda vispgrädde, färskost, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa krämigt.
- Vänd ner de hackade jordgubbarna, rör inte för mycket.
- Bred på frostingen och dekorera med jordgubbar och citronmeliss. Riv över limeskal, se till att bara det gröna från skalet kommer med.