Mandel- och kokoskaka med citron

NYHET
Mandel- och kokoskaka med citron
Foto: Fredrik Eriksson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Mandel- och kokoskaka med citron

10 ingredienser

45 min

Den här enkla kakan med mandel och kokos gör sig riktigt fint till påsk.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl mandelspån
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl olivolja (+ extra till formen)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl kokos, riven
  • 1 citron
  • 3 msk pärlsocker

Servering

  • grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pensla en form med olivolja och strö hälften av den flagade mandeln i formen.
  3. Vispa ägg, socker och olivolja poröst.
  4. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver och kokos.
  5. Smaksätt smeten med citronsaft och rivet citronskal.
  6. Häll smeten i formen och toppa med resterande mandelspån och pärlsocker.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter beroende på form.

Servering

  1. Servera gärna kakan med lite lättvispad grädde.