Mammas rabarberpaj

Mammas rabarberpaj
Foto: TV4

Mammas rabarberpaj

46

3 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Enkel paj fylld med rabarber. Servera med vaniljglass och färska hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Deg

  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 6 rabarber
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 msk potatismjöl

Servering

  • vaniljglass
  • hallon

Gör så här

  1. Smält smöret och häll över de torra ingredienserna. Blanda ihop och tryck ut smeten i pajformen.
  2. Skiva rabarbern i bitar och lägg i pajformen, strö över 3 msk socker och 0,5 msk potatismjöl.
  3. Grädda i 175 grader varm ugn, ca 30 min. Serveras med vaniljglass till.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer