Charlottenlunds chokladchock

POPULÄRT
Charlottenlunds chokladchock
Foto: TV4

Charlottenlunds chokladchock

Av: Malin Wedin

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

1h

Mandeltårta med ljuvlig chokladkräm serveras med säsongens bär och lättvispad grädde. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 400 g mandelmassa
  • 4 äggvitor
  • smör

Chokladkräm

  • 4 äggulor
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl strösocker
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 150 g margarin
  • 50 g mandelspån, rostade

Gör så här

  1. Botten: Riv mandelmassa grovt. Vispa äggvitor till hårt skum och blanda samman. Rita ut 2 st ringar på bakplåtspapper t ex efter en mattallrik och smörj med smör. Bred ut massan jämt och grädda rundlarna i 175 grader i ca 15 min. Ta ut och låt svalna.
  2. Chokladkräm: Sjud upp gulor, grädde och socker. Lägg ner blockchoklad i bitar sedan fettet, låt sjuda några minuter (ej koka). Ta av och låt krämen svalna.
  3. Bred ut krämen mellan och ovanpå mandelbottnarna. Garnera med rostad flagad mandel.
  4. Servera med olika bär el frukter samt lättvispad grädde.