Charlottenlunds chokladchock

Foto: TV4
Charlottenlunds chokladchock
9 ingredienser
1h
Mandeltårta med ljuvlig chokladkräm serveras med säsongens bär och lättvispad grädde. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Botten
- 400 g mandelmassa
- 4 äggvitor
- smör
Chokladkräm
- 4 äggulor
- 1 dl mellangrädde
- 1 dl strösocker
- 100 g mörk blockchoklad
- 150 g margarin
- 50 g mandelspån, rostade
Gör så här
- Botten: Riv mandelmassa grovt. Vispa äggvitor till hårt skum och blanda samman. Rita ut 2 st ringar på bakplåtspapper t ex efter en mattallrik och smörj med smör. Bred ut massan jämt och grädda rundlarna i 175 grader i ca 15 min. Ta ut och låt svalna.
- Chokladkräm: Sjud upp gulor, grädde och socker. Lägg ner blockchoklad i bitar sedan fettet, låt sjuda några minuter (ej koka). Ta av och låt krämen svalna.
- Bred ut krämen mellan och ovanpå mandelbottnarna. Garnera med rostad flagad mandel.
- Servera med olika bär el frukter samt lättvispad grädde.