Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Viltköttbullar
Viltköttbullar
3
Spara
Av:
Malin Söderström
Från:
Nyhetsmorgon
11
ingredienser
Brunch
Köttbullar
Viltkött
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
700 g viltfärs (älg, ren eller rådjur)
1 ägg
1 dl grädde
1 dl ströbröd
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 krm malen kryddpeppar, nymald
1 krm malen ingefära
1 krm rosmarin, finhackad
1 gul lök, finhackad
smör, till stekning
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda ströbröd med 1 dl grädde och låt svälla 5 minuter. Bryn den hackade löken i lite smör och låt den svalna.
Tillsätt ägg, kryddor och den brynta löken i ströbrödsblandningen. Blanda ned färsen och rör den smidig.
Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg. Lägg över bullarna i en gryta. Stek köttbullarna klar i ugnen.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut