Tunna spenatcrêpes med rökt lax
Tunna spenatcrêpes med rökt lax
10 ingredienser
25 min
Vackert gröna crêpes med smakrik spenatblandning. Fungerar utmärkt både som varmrätt och förrätt.
Ingredienser
- 100 g spenat
- 1 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- salt
- peppar
- 200 g rökt lax, i skivor
- 0,5 dl ricotta (eller Kesella gourmet)
- 0,5 dl parmesanost, riven
- 0,5 citron
Gör så här
- Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg i en kastrull med lite smör och låt löken svettas. Salta och peppra. Vänd ner spenaten och låt den bli mjuk, men ändå spänstig.
- Blanda ägg och mjöl till en smet. Rör ner mjölken, mixa i hälften av spenat-och lökblandningen och tillsätt salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör. Stek tunna crépes av smeten.
- Bred på ett tunt lager ricottaost på varje kaka. Lägg även på en skiva rökt lax och en sked spenatbladning. Rulla ihop till små paket och lägg upp i en ungsform eller på plåt.
- Pressa citronsaft över paketen. Strö även över lite riven ost och gratinera i het ugn tills allt fått fin färg.