Passionsfruktsmousse

Passionsfruktsmousse
Foto: TV4
Malin Söderström
Malin Söderström

Passionsfruktsmousse

9 ingredienser

En underbar passionsfruktsmousse med italiensk maräng. Toppa med bär.

Receptet är beräknat för 4-6 personer eller dubbelt så många småportioner.

Ett normalstort ägg väger ca 50 gram, ca 20 gram gula och 30 gram vita.

Bengt Frithiofssons vintips
Garibaldi Moscatel, art.nr 95763, 69 kr,
3 solar.

Ingredienser

Mousse

  • 4 blad gelatin
  • 300 g passionsfruktspuré
  • 200 g italiensk maräng
  • 300 g grädde, vispad

Italiensk maräng

  • 100 g äggvita
  • 20 g strösocker
  • 180 g strösocker
  • 60 g vatten

Serveras med

  • färska bär

Gör så här

Mousse

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp passionsfruktspurén.
  3. Lägg i gelatinbladen för att smälta i purén.

Italiensk maräng

  1. Koka 180 gram socker och vatten till 115 grader.
  2. Börja vispa äggvita och 20 gram socker, först långsamt, öka sedan.
  3. När sockerlagen är 120-124 grader, slå i en stråle med sockerlagen i äggvitan.
  4. Vispa fort i en minut.
  5. Låt gå på låg växel därefter.

Mousse, forts.

  1. Vispa grädden lätt.
  2. Rör samman marängen med passionsfruktspurén.
  3. Vänd ned grädden.
  4. Låt den sätta sig i kylen.
  5. Servera med färska bär.