Honungsrostad brysselkål med mandlar

Malin Söderström
Malin Söderström

Honungsrostad brysselkål med mandlar

40

7 ingredienser

40 min

Brysselkål och rödlök rostad med honung och toppad med mandlar.

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 rödlök
  • 1 dl sötmandel
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Dela brysselkålen i mitten och lägg i ugnsfast form. Skala och skär rödlöken i båtar och lägg med brysselkålen.
  2. Ringla olja och honung över, salta lätt och rosta i 200 grader ugn i ca 30 minuter.
  3. Lägg i dom skållade mandlarna efter 15 minuter.
  4. Det är väldigt gott att smula över ädelost eller getost över brysselkålen.
TIPS!
läs mer
Spaghetti carbonara

Poppis med Isabella Morrone

Italienska favoriter

Läs mer