Italiensk chokladkaka

Foto: TV4
Italiensk chokladkaka
9 ingredienser
30 min
Italiensk chokladdröm som med fördel serveras med färska bär och vispgrädde.
Vintips från Malena
I Castei Ripasso ifrån Valpolicella art nr 22409
Malena bjöd även på
Svamprisotto Aubergine och mozzarellagratäng
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Kakan
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 125 g mörk choklad
- 125 g smör
- 1,3 dl vetemjöl
glasyr
- 50 g smör
- 50 g mörk choklad
- 2 msk honung
Tillbehör
- färska bär
Gör så här
Kakan
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda ägg och socker i en bunke och vispa lätt.
- Smält smör och choklad, blanda det i äggsmeten, rör sist i vetemjölet.
- Häll upp i smord och mjölad form och grädda i cirka 15 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna.
Glasyr>/b>
- Koka samman smör, choklad och honung i en gryta på svag värme.
- Häll glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna.
Tillbehör
- Serveras med vispgrädde och färska bär.