• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Makrillröra med fänkålssallad och tomat

0 röster
30 m
2
Makrillröra med fänkålssallad och tomat
Foto: Tv4
30 m
2

Du behöver

Tomatröra

  • ca 10 tomater, små grillade
  • 2 msk rött vin
  • salt
  • 1 tsk fänkålsfrö, stötta (eller dillfrön)
  • 1 msk strösocker

Fänkålssallad

  • 0,5 fänkål
  • 1 äpple
  • 1 msk vinäger
  • dill
  • svartpeppar

Makrillröra

  • 1-2 makrillar, rökt
  • 2 msk yoghurt (eller crème fraiche)
  • 1 citron, pressad
  • 1 klyfta vitlök

Servering

  • lantbröd

Gör så här

  1. Tomatröra
    Lägg grillade tomater i liten kastrull och hetta upp. Häll över lite rödvin, salt, fänkålsfrö och socker och koka ihop. Låt svalna. 
  2. Fänkålssallad
    Mandolina fånkålen och äpplet och blanda med vinäger, dill och mycket svartpeppar.
  3. Makrillröra
    Mosa makrillen i yoghurten och blanda med resterande ingredienser. 
  4. Servering
    Rosta brödet, bre på röran, toppa med tomatröra och fänkålssallad.
2 juli 2020