Makrillröra med fänkålssallad och tomat

Makrillröra med fänkålssallad och tomat
Foto: Tv4

Makrillröra med fänkålssallad och tomat

Av: Lisa Blomqvist

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

30 m

En rostad brödskiva toppad med en krämig makrillröra, smakrika tomater och en krispig fänkålssallad är smått oslagbart på sommaren! Perfekt till både picknick och lunch.

Ingredienser

portioner

Tomatröra

  • ca 10 tomater, små grillade
  • 2 msk rött vin
  • salt
  • 1 tsk fänkålsfrö, stötta (eller dillfrön)
  • 1 msk strösocker

Fänkålssallad

  • 0,5 fänkål
  • 1 äpple
  • 1 msk vinäger
  • dill
  • svartpeppar

Makrillröra

  • 1-2 makrillar, rökt
  • 2 msk yoghurt (eller crème fraiche)
  • 1 citron, pressad
  • 1 klyfta vitlök

Servering

  • lantbröd

Gör så här

Tomatröra

  1. Lägg grillade tomater i liten kastrull och hetta upp. Häll över lite rödvin, salt, fänkålsfrö och socker och koka ihop. Låt svalna.

Fänkålssallad

  1. Mandolina fånkålen och äpplet och blanda med vinäger, dill och mycket svartpeppar.

Makrillröra

  1. Mosa makrillen i yoghurten och blanda med resterande ingredienser.

Servering

  1. Rosta brödet, bre på röran, toppa med tomatröra och fänkålssallad.