Majssoppa ”Mexican street corn soup”

Majssoppa ”Mexican street corn soup”
Foto: Lennart Weibull

Majssoppa ”Mexican street corn soup”

Av: Hanna Dunér

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

25 m

En riktigt smakrik soppa på majs, kokosgrädde och färska grönsaker. Det här blir snabbt en ny favorit till både lunch och vardagsmiddag!

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk kokosolja
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 0,5 jalapeño
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 zucchini (medelstor)
  • 8 dl fryst majs
  • 6-8 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl kokosgrädde (eller krämig kokosmjölk)
  • 0,5 limefrukt, pressad
  • salt
  • färsk koriander
  • sesamfrön, svarta

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs hacket med kokosoljan i en gryta i tre minuter, eller tills löken blivit mjuk.
  2. Rör ner sambal oelek.
  3. Finhacka jalapeno, paprika och zucchini. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med majsen och rör om.
  4. Tillsätt buljong, koka upp och låt koka på medelhög värme i ca 10 minuter.
  5. Häll i kokosgrädde och mixa med stavmixer, men lämna lite tuggmotstånd kvar.
  6. Pressa över lime och smaka av med salt.
  7. Toppa med hackad färsk koriander, svarta sesamfrön och finhackad färsk jalapeno (om du vill ha mer hetta).