• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Majssoppa med sting, toppad med bacon

Majssoppa med sting, toppad med bacon
Foto: TV4

Majssoppa med sting, toppad med bacon

7 steg att laga

13 ingredienser

30m

Majssoppa, med sting av chili. Toppad med knaprigt bacon och garnerad med koriander.

Öl/vin: Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserv, Systembolaget 5244

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk rapsolja (eller solrosolja)
  • 2-3 potatisar
  • 680 g majs
  • 1 l grönsaksbuljong (eller hönsbuljong)
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 8 skiva bacon, på rapsgris
  • salt
  • peppar
  • chilifrukt, strimlad (efter smak)

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. 
Kärna ur och hacka chili.
 Fräs alltsammans i olja i några minuter.

  2. Skala och skär potatisen i småbitar. Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med majsen.
Häll på buljong och låt soppan puttra i ca 15-20 minuter, eller tills potatisen är mjuk.

  3. Kör soppan i matberedare eller mixa slät med stavmixer.
  4. 
Rör i sweet chili-såsen och värm upp soppan.

  5. Stek bacon knaprigt.

  6. Smaka av soppan med salt och peppar.
  7. 
Strö över det knaperstekta baconet och garnera med koriander.