Majskycklingrullader med selleri
Majskycklingrullader med selleri
22 ingredienser
1 h
Majskycklingrullader med selleri, bakade jordärtskockor och cheeriepotatis blir en festlig rätt i helgen.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 600 g majskycklinglårfile, med skinn (150 g/pers)
- 1 knippe persilja
- 1 gul lök
- 0,25 rotselleri
- 2 lagerblad
- 2 msk dijonsenap
- salt
- vitpeppar
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk smör
- 3 dl vitt vin
- 2 msk koncentrerad kycklingfond
- 1 msk smör (till vitt vinskyn)
- 8 potatisar (red tasty)
- 6-8 jordärtskockor (beroende på storlek)
- vitpeppar
- salt
- 1 dl mandelspån
- 1 dl crème fraîche
- 3 msk rapsolja (eller mandelolja)
- 50 g cheddarost
- 1 citron (till rivning)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Platta ut lårfilen och snitta dem så de blir lite större.
- Ta hälften av persiljan och fyll under skinnet.
- Skär lök och selleri i fina tärningar samt strimla lagerbladet. Fräs det sedan i smör några minuter tills det fått lite färg.
- Vänd ner senap och lagerblad. Salta, peppra och vänd ner majsstärkelse. Låt svalna.
- Fördela fyllningen i kycklingen, rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Lägg rulladerna i en ugnsfast form, salt och peppra och toppa med en klick smör.
- Tillaga rulladerna i ugnen i ca 40 minuter beroende tjocklek.
- Slå på vinet och 2 msk kycklingfond och tillaga ytterligare ca 15 minuter i ugnen.
- Ta ut och sila av skyn, håll rulladerna varma.
- Smaksätt skyn med eventuellt mer vin och en klick smör.
- Borsta potatis och jordärtskockor så att lite skal försvinner.
- Dela potatisen och jordärtskockor, gnid in dem med vitpeppar, salt och rapsolja. Lägg bitarna i en form och baka på 225 grader i ca 20–30 minuter.
- Hacka persiljan grovt och rosta mandel gyllene i en panna.
- Ta ut formen med rulladerna, klicka på crème fraîche och avsluta med att ringla lite rapsolja över. Toppa med mandel och rikligt med persilja, riven cheddarost och lite finrivet citronskal.