Majskycklingrullader med selleri

POPULÄRT
koket.se
Majskycklingrullader med selleri
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Majskycklingrullader med selleri

22 ingredienser

1 h

Majskycklingrullader med selleri, bakade jordärtskockor och cheeriepotatis blir en festlig rätt i helgen.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g majskycklinglårfile, med skinn (150 g/pers)
  • 1 knippe persilja
  • 1 gul lök
  • 0,25 rotselleri
  • 2 lagerblad
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 msk smör (till vitt vinskyn)
  • 8 potatisar (red tasty)
  • 6-8 jordärtskockor (beroende på storlek)
  • vitpeppar
  • salt
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk rapsolja (eller mandelolja)
  • 50 g cheddarost
  • 1 citron (till rivning)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Platta ut lårfilen och snitta dem så de blir lite större.
  3. Ta hälften av persiljan och fyll under skinnet.
  4. Skär lök och selleri i fina tärningar samt strimla lagerbladet. Fräs det sedan i smör några minuter tills det fått lite färg.
  5. Vänd ner senap och lagerblad. Salta, peppra och vänd ner majsstärkelse. Låt svalna.
  6. Fördela fyllningen i kycklingen, rulla ihop och fäst med tandpetare.
  7. Lägg rulladerna i en ugnsfast form, salt och peppra och toppa med en klick smör.
  8. Tillaga rulladerna i ugnen i ca 40 minuter beroende tjocklek.
  9. Slå på vinet och 2 msk kycklingfond och tillaga ytterligare ca 15 minuter i ugnen.
  10. Ta ut och sila av skyn, håll rulladerna varma.
  11. Smaksätt skyn med eventuellt mer vin och en klick smör.
  12. Borsta potatis och jordärtskockor så att lite skal försvinner.
  13. Dela potatisen och jordärtskockor, gnid in dem med vitpeppar, salt och rapsolja. Lägg bitarna i en form och baka på 225 grader i ca 20–30 minuter.
  14. Hacka persiljan grovt och rosta mandel gyllene i en panna.
  15. Ta ut formen med rulladerna, klicka på crème fraîche och avsluta med att ringla lite rapsolja över. Toppa med mandel och rikligt med persilja, riven cheddarost och lite finrivet citronskal.